Tuesday, December 18, 2012

RESIPI DURIAN CREPE

 (INOVASIKAN KREATIVITI MANTAPKAN KUALITI)

Mencuba itu lebih baik daripada langsung tidak mencuba. Bila sudah mencuba melakukan sesuatu yang kita tidak pernah lakukan pastinya mendatangkan faedah. Bertambah ilmu pengetahuan dan boleh berkongsi pada orang lain. Bukankah menuntut ilmu tu pun satu ibadah? Ceewah.. Tapi mencuba melakukan sesuatu perkara yang baik-baik sahaja OK!! Barulah mendatangkan faedah yang sebenar. 

Ada tak yang tidak pernah makan DURIAN CREPE? Haa ini adalah salah satu fenomena terbaru dalam industri makanan. Ramai yang mencari dimana tempat mahu membeli Durian Crepe. Tak mahal cuma dalam lingkungan RM10 tapi berbeza-beza kuantiti oleh si pembekal (5-8 biji shj). Kalau kita beli dalam 5 pek sudah tentu harganya RM50. Hahaha takkan RM30 pulak kan. Mahal tak? Anda orang kaya boleh la cakap tak mahal. 

Terfikir tak dengan RM50 tu korang boleh beli bahan-bahan untuk membuat Durian Crepe. Ditegaskan disini kenapa anda susah payah nak tunggu pembekal keluarkan produk Durian Crepe tu? Kenapa anda tidak mencuba sendiri untuk menghasilkan Durian Crepe yang sudah tentunya menjamin kepuasan diri sendiri, kenimkatan rasa hasil daripada air tangan sendiri dan yang paling penting soal kebersihan dan kualiti Durian Crepe tersebut. Malah anda boleh mempelbagaikan perisa tidak tertakluk kepada DURIAN sahaja tetapi perisa lain ssperti MANGGA, BLUEBERRY, YAM dan banyak lagi perisa yang ada dipasaran untuk menginovasikan resipi tersebut. Hehehe.. So, cuba lakukan sendiri.

SUMBER : INTERNET


 Rasa Durian Crepe ini tidak dinafikan sangat sedap. Ramai yang telah mencuba untuk menghasilkan sendiri Durian Crepe. Siapa tahu anda juga boleh jadi usahawan seperti mereka? Dengan bermodalkan kos yang sedikit membolehkan anda menerima banyak tempahan dalam masa yang singkat. Sambil makan sambil promosi kepada keluarga, kawan-kawan malah dalam facebook, blog, mudah.com dan banyak lagi medium yang boleh anda pakai untuk menjadi seorang usahawan. Perghh duit tu.

NAK TAU RESIPI?? Alaa anda boleh buka dalam google ke yahoo ke taip lah "RESIPI DURIAN CREPE". Ada pelbagai resipi yang anda boleh dapat. Lain orang lain resipinya. Terpulang kepada anda untuk memilih resipi yang mana. Sekadar untuk perkongsian bahan-bahan yang diguna pakai untuk membuat DURIAN CREPE adalah seperti berikut (klik je dan buat pilihan mana yang senang untuk anda ok)  :-"SELAMAT MENCUBA.. KALAU JADI BOLEHLAH ANDA MEMULAKAN LANGKAH UNTUK BERGELAR USAHAWAN. INGAT!! ANDA BOLEH MEMPELBAGAIKAN RASA MENGIKUT KREATIVITI ANDA. INOVASIKAN KREATIVITI MANTAPKAN KUALITI"
No comments: